Milieuvriendelijke producten

Milieuvriendelijke producten

We verkozen als bedrijfslocatie het centrum van Wenduine boven een industrieterrein. Omdat we vinden dat het ambacht van koffiebranden temidden het dorpsleven thuis hoort, net zoals een bakkerij bijvoorbeeld.

Tegelijkertijd moeten we dan ook zorgen dat onze buren geen hinder hebben van ons en dat onze impact op het milieu en de omgeving positief is. Dus investeren we sterk in milieu

Wij lieten lichtgewicht verpakking ontwikkelen die in een aanzienlijke besparing op materiaal resulteerde, dus ook minder afval veroorzaakt.

Wij gebruiken energie en water volgens een doorgedreven bezuinigingsplan.

Augustus 2004 installeerden we een nieuwe koffiebrandmachine, waar we in totaal zo’n 400.00 euro voor betaalden. De kleine helft daarvan is  bestemd voor de feitelijke productie, meer dan de helft gaat dus naar geluid- en geurisolatie en stoffilters.

In 2010 breidden we ons Biogamma uit: Na de Bio, Bio Decaf en Crema Biopads is er nu Pachamama Bio. Met deze mélange steunt Koffie Kàn The Coffee Trust een organisatie met projecten ten voordele van vrouwen en kinderen in koffieproducerende gebieden in Latijns-Amerika.

Wegens onze locatie zijn wij altijd voor geweest op de algemene milieunormen.

Maar wij hebben opgemerkt dat na een tijdje zij ook even streng als die van onszelf worden, zelfs voor industrieën op industrieterreinen. De kosten voor milieu-investering komen er uiteindelijk toch. Onze return voor al die moeite is dat we als bedrijf ook de zekerheid creëren dat we op onze locatie kunnen blijven. En dat vraagt een goede verstandhouding met de omgeving. Door alle inspanningen en openheid over de jaren heen is die verstandhouding er in ons geval wel degelijk.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »