Matcha Garde Set - Chashaku & Chasen

€27,45 €19,50
Beschikbaarheid: Op voorraad (3)

De traditionele manier om matcha te bereiden komt van de Japanse theeceremonie. Het gaat om het gebruik van een matcha-kom (matchawan), een bamboe garde (Chasen) en een bamboe lepel (Chashaku).

Traditionele bamboe garde is een onmisbaar accessoire bij de Japanse matcha-theeceremonie. Wanneer je een chasen gebruikt om matcha te kloppen, is het het beste om een ​​losse en ontspannen pols te houden en snelle zigzagbewegingen te maken in de vorm van de letter 'W' of 'M'. Dit helpt om Matcha de ideale schuimige textuur te geven.

Chashaku is de traditionele lepel voor het serveren van matcha en een integraal onderdeel van de matcha-theeceremonie. Het gebogen deel van de lepel wordt gebruikt om een ​​klein deel matcha-thee te scheppen en in een kom (maakt geen deel uit van deze set!) te plaatsen. Het mengsel wordt vervolgens met een bamboe garde tot een uniforme consistentie geklopt. 

 

Traditioneel wordt dunne thee of ‘usucha’ bereid met 1 chashaku matcha (een theelepel) en ongeveer 75-100 ml heet water. Deze verhouding is perfect voor het creëren van een ideale schuimige textuur op het oppervlak van matcha.
Roer je matcha krachtig met de chasen in m-vormige, niet cirkelvormige beweging. In ongeveer 20 seconden zou je kom gevuld moeten zijn met een perfect jadegroen schuim. Je kunt nu meer water toevoegen als je matcha minder sterk wilt.

 

TIP! Koicha, of dikke thee, wordt gemaakt met aanzienlijk meer matcha 4-6 chashaku-porties (4-6 theelepels) in 150 ml heet water. De resulterende matcha is veel dichter en zoeter. Kloppen is moeilijker en deze methode levert niet het kenmerkende schuim op. Het wordt bijna uitsluitend geserveerd als onderdeel van de Japanse theeceremonie.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    • gratis levering vanaf 50€ - B/NL • gratis inpakservice • voor 14u besteld, dezelfde (werk)dag verzonden Verbergen