Blog - Nieuws van tussen de koffiebonen

Welk water voor je koffie?

  • Geplaatst op
Welk water voor je koffie?

Wist je dat ook het water dat je gebruikt om koffie te zetten invloed heeft op de smaak? Wanneer je investeert in kwalitatieve, eerlijke koffie is het zonde om er zonder bij na te denken eender welk water aan toe te voegen. Tot wel 99% van je kopje koffie bestaat uit water. Het speelt dus een grotere rol dan je zou denken.

Is koffie gezond?

  • Geplaatst op
Is koffie gezond?

Bijna de helft van de Belgen drinkt ‘s morgens een kopje koffie. Een favoriet opkikkertje om de dag te beginnen. Van een filterkoffie bij het ontbijt tot een latte onderweg of een espresso in de coffee corner op kantoor.

Ooit verguisd door gezondheidsinstituten maakte koffie zijn verdiende comeback naar een gezond voedingspatroon. In deze blog leggen we feit en fabel op tafel. Welke geruchten over koffie kloppen en welke mogen we naar de vuilnisbak verwijzen?

Hoeveel koffies mag ik per dag?

  • Geplaatst op
Hoeveel koffies mag ik per dag?

In koffie zit cafeïne. Een stof die een effect heeft op onze alertheid en concentratie. Maar ook bij koffie geldt de wijsheid “geniet met mate”. Grote dosissen cafeïne zorgen immers voor een gevoel van rusteloosheid of zelfs hartkloppingen. Wil je het antwoord op de vraag te weten komen, kijk je best naar het cafeïnegehalte van je favoriete koffie. Hieronder lees je wat die gehaltes en hun effect precies betekenen.

Hoe zet je het perfecte kopje koffie?

  • Geplaatst op
Hoe zet je het perfecte kopje koffie?

Koffie zetten is een ware kunst. Gelukkige hoef je geen barista te zijn om te weten te komen hoe je het perfecte kopje koffie kan zetten. Het enige wat tussen jou en dat zalige “kopje troost” staat, lees je precies in deze blog. Dankzij enkele van onze Koffie Kàn geheimen weet je precies waarop je hoort te letten bij het zetten van de meest smaakvolle koffie.

Koffie bewaren: hoe doe je dat?

  • Geplaatst op
Koffie bewaren: hoe doe je dat?

Hoe bewaar je de rijke aroma’s van koffie? Als liefhebber van smaakvolle koffie is het behouden van de unieke smaak van nauwkeurig samengestelde koffiemelanges jouw heilige graal. Niks dat jouw smaakpapillen zo verwent als die dagelijkse smaaksensatie van kwaliteitskoffie die je enkel in een koffiespeciaalzaak vindt. Natuurlijk wil je je lievelingskoffie zo goed mogelijk bewaren. Maar hoe bewaar je koffie best? Waarop moet je letten?  Bewaar je de koffie best als bonen of gemalen? We zetten de antwoorden op deze vragen graag op een rijtje.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    • gratis levering vanaf 50€ - B/NL • gratis inpakservice • voor 14u besteld, dezelfde (werk)dag verzonden Verbergen