Blog - Nieuws van tussen de koffiebonen

Koffie bewaren: hoe doe je dat?

  • Geplaatst op
Koffie bewaren: hoe doe je dat?

Hoe bewaar je de rijke aroma’s van koffie? Als liefhebber van smaakvolle koffie is het behouden van de unieke smaak van nauwkeurig samengestelde koffiemelanges jouw heilige graal. Niks dat jouw smaakpapillen zo verwent als die dagelijkse smaaksensatie van kwaliteitskoffie die je enkel in een koffiespeciaalzaak vindt. Natuurlijk wil je je lievelingskoffie zo goed mogelijk bewaren. Maar hoe bewaar je koffie best? Waarop moet je letten?  Bewaar je de koffie best als bonen of gemalen? We zetten de antwoorden op deze vragen graag op een rijtje.

Welke soorten koffie bestaan er?

  • Geplaatst op
Welke soorten koffie bestaan er?

Wereldwijd bestaan er meer dan honderd koffieplant variëteiten. Toch volstaat het om twee soorten koffie te kennen als koffieliefhebber: de Arabica en de Robusta. Alle soorten koffie die we hier in het Westen consumeren, zijn samengesteld uit één (of een mengeling) van deze twee. In een melange is de verhouding Arabica versus Robusta bepalend voor de smaak en de kwaliteit.

Bezoek Koffie Kàn

  • Geplaatst op
  • Door Marjolein
Bezoek Koffie Kàn

Onze winkel is open van maandag tot en met vrijdag van 9u-12u en van 14u-17u.

In de eigen koffiebranderij heeft Koffie Kàn een unieke technologie voor het koffiebranden ontwikkeld: het DYCOLOTE® roosteren. Deze zachte benadering van de koffieboon zorgt niet alleen voor de volle ontplooiing van het koffiearoma, maar vooral voor een perfect verteerbare koffie.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    • gratis levering vanaf 50€ - B/NL • gratis inpakservice • voor 14u besteld, dezelfde (werk)dag verzonden Verbergen