Blog - Nieuws van tussen de koffiebonen

Composteerbare koffiecups: wat betekent dat?

  • Geplaatst op
Composteerbare koffiecups: wat betekent dat?

De heerlijke zachtaardige koffie van Koffie Kàn is al even beschikbaar in pads en capsules. Net als de verpakkingen voor koffiebonen en gemalen koffie dachten we voor onze pads en cups ook aan de meest milieuvriendelijke optie. Een van de grootste uitdagingen waaraan we jaar na jaar werken, is de circulariteit van een pakje koffie.
Hieronder lees je hoe we dit afgelopen jaren hebben aangepakt.

Koffie proeven: over smaak, aroma, gevoel en koffie cupping

  • Geplaatst op
Koffie proeven: over smaak, aroma, gevoel en koffie cupping

Koffie is meer dan dat drankje dat je ’s morgens aan je lippen zet om goed wakker te worden. Koffie is een echte belevenis. Vraag dat maar aan de koffieliefhebbers die van koffie drinken een ware kunst hebben gemaakt. In deze blog nemen we je mee in de wereld van koffie cupping, koffie aroma’s en proeven met al je zintuigen.
Eerste stop: over ruiken, smaken en voelen.

Er rommelt wat op de wereldwijde koffiemarkt

  • Geplaatst op
  • Door Marjolein Vermeersch
Er rommelt wat op de wereldwijde koffiemarkt

Dit jaar zal de opbrengst in Brazilië naar verwachting aanzienlijk lager liggen dan gemiddeld. Plotselinge, strenge vorst heeft afgelopen juli de koffiestruiken aangetast. Dit kan gevolgen hebben voor de oogsten van de aankomende jaren en brengt de voorraden onder druk.

3 tips om de beste koffie voor je espressomachine te kiezen

  • Geplaatst op
3 tips om de beste koffie voor je espressomachine te kiezen

Wie teruggaat naar de oorsprong van espresso komt ongetwijfeld uit bij Luigi Bezzera. Dat is de man die meer dan 100 jaar geleden de eerste espressomachine patenteerde. Sindsdien hebben er verschillende producenten gelijkaardige machines op de markt gebracht die volgens het Bezzara-procedé heerlijke espresso uit koffiebonen puurt.

Hoe maak je koude koffie?

  • Geplaatst op
Hoe maak je koude koffie?

Zwoele zomerdag of gezellige winteravond: een dag zonder koffie is een dag niet geleefd. Althans, dat is hoe menig koffieliefhebber erover denkt. Een oplossing om volop van je favoriete drank te genieten als het kwik naar de bovenkant van de thermometer stijgt, is koude koffie.

Krijg je het niet bepaald warm van de gedachte aan koude koffie? Dan is deze blog iets voor jou. We hebben het hier namelijk niet over koud geworden koffie – die smaakt inderdaad nergens naar. We zetten wel verschillende technieken in de kijker om op een smaakvolle manier koude koffie te bereiden. Zet je schrap voor ijskoffie, Cold Brew en Ice Drip Coffee!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    • gratis levering vanaf 50€ - B/NL • gratis inpakservice • voor 14u besteld, dezelfde (werk)dag verzonden Verbergen