Koffie Kàn Single Origin - Peru Bio - Coop. Agraria Cafetalera Alto Mayo

€7,80
Beschikbaarheid: Niet op voorraad
Levertijd: op bestelling

We selecteren regelmatig heerlijke single origin koffies met een smaakprofiel dat net iets anders is dan wat je gewend bent bij Koffie Kàn. Die koffie origines roosteren we traag en zacht, net zoals onze andere koffiemélanges. 

Ga je graag eens op ontdekking, maar blijf je graag bij Koffie Kàn? Probeer dan eens een Estate Coffee (verpakt per 200g), of neem een Koffie Kàn abonnement.

Peru Bio - Coop. Agraria Cafetalera Alto Mayo (Arabica - 1200-1900m hoogte) - Deze shadegrown biologische koffie komt van een coöperatieve bij natuurreservaat met beschermd regenwoud ‘Bosque de Proteccion Alto Mayo’, in het Andesgebergte in het noorden van Peru. Het bos biedt onderdak aan 240.000 mensen en is een waardevolle aanwinst voor de wereldgemeenschap. Het absorbeert jaarlijks 500.000 ton CO2 (ongeveer de uitstoot van 150.000 auto's). Alto Mayo biedt leefgebied voor meer dan 150 boomsoorten, 400 vogelsoorten en 300 orchideeënsoorten, waarvan vele, zoals de Andes-haan van de rots en de geelstaartwollige aap uniek zijn voor het gebied.

De Alto Mayo Coöperatieve werd in 2012 opgericht door 12 jonge mannen en 3 jonge vrouwen met het ambitieuze doel om koffie van hoge kwaliteit te produceren met behoud van het lokale ecosysteem. Inmiddels is de coöperatieve uitgegroeid tot 943 families, verdeeld over 45 verschillende productiegebieden. Ze ontwikkelen projecten rond renovatie van koffieplantages, beheer na de oogst, beheer van afval, installatie van wasstations, herbebossing en de zorg voor het milieu.

De smaak van de koffie is zeer evenwichtig met een uitgesproken maar toch zachte citrusachtige aciditeit en volle body. Je proeft aroma’s van chocolade en bruine suiker, met een licht kruidig ​​aroma en tonen van geroosterde amandel.

Tip: Geweldig voor French Press en Pour-Over.

Deze origines zijn op dit moment ook beschikbaar, verpakt per 200g:

Europees Biolabel: Ja
100% Arabica: Ja
Origines: Peru
Decaf: Neen
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    • gratis levering vanaf 50€ - B/NL • gratis inpakservice • voor 14u besteld, dezelfde (werk)dag verzonden Verbergen