Cold Brew

Cold Brew

Je kunt Cold Brew in verschillende soorten potten of kannen maken, afhankelijk van wat je in huis hebt. Als je het recipiënt maar kunt afsluiten met een deksel.
(uit 'Slow Coffee')

Vul de pot met ¾ liter koud water en voeg de gemalen koffie toe. Giet de rest van het water erbij zodat alle koffie onder water staat. Roer voorzichtig alles door elkaar, om de koffie grondig met het water te mengen.

Sluit de pot af. Wanneer je met een cafetière werkt, sluit je de kan best af met cellofaan of laat je het deksel met opgetrokken filter op de kan staan,  want je wilt dat de koffie in contact blijft met het water. Bewaar de pot op een donkere en koele plaats of in de koelkast.

Laat alles 12 tot 18 uur ‘trekken’ zodat de koffie de tijd heeft om genoeg smaak af te geven.

Om een klare Cold Brew te kunnen serveren, filter je best 2 maal:

  • Giet het koffiemengsel behoedzaam door een metalen filter met hele fijne gaatjes of door een kaasdoek. Zo verwijder je de grootste hoeveelheid gemalen koffie.
  • Filter een 2e keer door een papieren filter. Die zorgt er voor dat alle kleine korrels ook achter blijven. Je kunt ook meteen door papier filteren, maar dan duurt het een stuk langer voordat allekoffie is doorgelopen.

Je houdt op die manier een heldere Cold Brew over. Voeg wat ijsblokjes of ijskoude (amandel)melk toe en geniet.

Cold Brew koffie is ideaal voor op een warme dag of als basis van koffie cocktails.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    • gratis levering vanaf 60€ - B/NL • gratis inpakservice • voor 14u besteld, dezelfde (werk)dag verzonden Verbergen