Koffie-winterappeltjes

Koffie-winterappeltjes

Een eenvoudig maar smakelijk bijgerechtje: appels in de oven met koffie. Heerlijk bij paté en een glaasje wijn. Proberen dus!
(uit 'Slow Coffee')

Ingrediënten (per persoon):

  • een grote stoofappel
  • donkere rietsuiker
  • boter
  • een kop goed doorsmakende Koffie Kàn (Aroma Maragogype)

Een Koffie Kàn-klant vertelde ons dat zijn vader vroeger in de winter appeltjes in zijn bakkersoven klaar maakte voor zijn kroost. Dat ging zo: in een aardewerken schaal legde hij ongeschilde stoofappelen, van klokhuis ontdaan. In de klokhuisholte deed hij donkere rietsuiker en een klontje boter. Dat overgoot hij met een kop stevige koffie. Alles 30 minuten in de oven op 200° tot de appeltjes gaar zijn, maar niet uiteenvallen. 

Je kan de appeltjes ook in schijfjes met suiker in de pan bakken en dan met koffie overgieten.

Laten garen en OPSMULLEN!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    • gratis levering vanaf 50€ - B/NL • gratis inpakservice • voor 13u besteld, dezelfde (werk)dag verzonden Verbergen