• Lorem ipsum

Pumpkin Spice Latte: Baru versus Chalo

22 Jan 2024

Chalo vs. Baru: the Pumpkin Spice Latte battle


De geur van kruidnagel, kaneel en gember zorgt onmiddellijk voor gezelligheid en warmte op een koude winterse dag. Dat is de succesformule van Pumpkin Spice Latte, want op het moment dat de dagen donker en kort zijn, brengt het onmiddellijk sfeer in huis.

Al meer dan 20 jaar is Pumpkin Spice Latte een begrip in de koffiewereld en wint het nog elk jaar aan populariteit. Zo zelfs dat we ondertussen niet kunnen kiezen welke Pumpkin Spice Blend nu het lekkerste is … 

Onze uitdagers vandaag: Chalo en Barù, twee Belgische bedrijven die met héél veel passie hun versie van de Pumpkin Spice Latte op de markt zetten. En wij maakten de vergelijking.

it’s showtimeeeeeeeee! 

 

Maar eerst: wat is Pumpkin Spice Latte?

Laten we beginnen met het misverstand uit de wereld te helpen dat dit drankje naar pompoen smaakt, integendeel! Het is een drankje voor de echte kruidenliefhebbers en wordt gemaakt van een uitgesproken mix van kruidnagel, kaneel, gember en nootmuskaat. Gebaseerd op exact dezelfde kruiden als die van de pumpkin pie waar de Amerikanen zo verzot op zijn. Hier heeft dit winterse drankje dan ook haar naam aan te danken. Al wordt tegenwoordig ook heel vaak de afkorting PSL gebruikt.

Zowel Baru als Chalo hebben het je gemakkelijk gemaakt en creëerden hun eigen mix van dit populaire drankje. Ontdek je mee de verschillen en gelijkenissen van deze Latte’s? 

Chalo Vs Barù Pumpkin Spice Latte

De verschillen tussen Chalo en Baru

In de linkse hoek hebben we de Chalo Pumpkin Spice Latte Blend, die je bereid met kokend water, een scoop van de blend en gestoomde melk - bij voorkeur plantaardige melk.

In de rechtse hoek, Baru Pumpkin Spice, die je bereid met warme (gestoomde) melk en een lepel van het poeder.

Daar ontdekken we dus al een eerste verschil. Door de kruidenmix eerst te mengen met water krijg je een meer spicy variant en proef je bij Chalo vooral de pittige tonen van kruidnagel. Waar de Baru mix met enkel melk voor een zachte en romige smaak zorgt en hier de nootmuskaat meer doorsmaakt. ‘t is maar wat je graag hebt natuurlijk ;)

 

Hebben de Pumpkin Spice Blends ook gelijkenissen?

Beide Latte’s zorgen instant voor warmte en gezelligheid op het moment dat de dagen korter en donkerder worden. Een kruidig lichtpunt tijdens jouw dag! 

Door de donzige schuimkraag van (plantaardige) melk zijn beide PSL’s super mooi om te presenteren. Strooi er nog wat van de mix over en creëer de meest hartverwarmende momenten. 

Ze lopen ook zij aan zij als het gaat om lokaal, gepassioneerd ondernemen met een hart voor mens, dier en planeet. Dat kunnen we alleen maar aanmoedigen.

 

And the winner is …

Eender welke smaak jij verkiest, is een goede keuze! Want zoals we net al aanhaalden zijn het beide gepassioneerde Belgische bedrijven met een hart voor de planeet. Je kiest dus waar jouw smaakpapillen het meest van genieten: eerder romig of liever spicy? 

Enjoy your PSL, zoals we het bij koffie kàn graag hebben: gezelligheid in een kopje.

Serveertip: voor de échte koffie kànners, voeg een shot espresso toe aan je Pumpkin Spice Latte en maak de totaalbeleving compleet.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »