Wat heet 'winst'?

  • Geplaatst op
  • Door Marjolein
  • Geplaatst in duurzaamheid, MVO
Wat heet 'winst'?

Een 'Maatschappelijk Verantwoorde Onderneming' zijn brengt weinig financieel voordeel op voor Koffie Kàn. Toch kunnen wij onze manier van duurzaam ondernemen handhaven en nog winst maken, dank zij innovatie en een hoog niveau van kostenbesparend werken, waardoor we onze koffiemélanges tegen competitieve prijzen kunnen aanbieden.

Het belangrijkste voor ons is dat we in een sterk concurrentiële markt meer dan behoorlijk het hoofd boven water houden, terwijl we onze eigen visie nooit moeten compromitteren om economische redenen. We hebben nochtans te kampen met zware concurrentie van grote koffiemultinationals en van ngo’s, zoals bvb. Oxfam, die veel meer onbetaalde publiciteit krijgen voor hun eerlijke handel en die door de pers als veel geloofwaardiger voorgesteld worden. Bovendien werken de meeste NGO’s zoals Oxfam met vrijwilligers en giften, terwijl een KMO als Koffie Kàn alle kosten en personeel moet betalen en verrekenen.

Daarbij komt nog dat Belgen steeds minder koffie drinken.

Als we er dan toch nog in slagen om onze bestaanszekerheid te garanderen, dan heeft dat te maken met het feit dat onze aanpak mensen aanspreekt die niet alleen hun geweten willen sussen, maar ook van echt lekkere koffie houden. Eerlijk én heerlijk.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    • gratis levering vanaf 50€ - B/NL • gratis inpakservice • voor 14u besteld, dezelfde (werk)dag verzonden Verbergen