• Lorem ipsum

Koffie Kàn gaat een stapje verder voor het milieu met plant-based verpakking

2 Apr 2019
door Marjolein

Aluminiumvrije eco-verpakking

Wat hebben we concreet gedaan om onze verpakking groener te maken?

Het aluminium is verdwenenen de polyethyleen laag is gemaakt van bio-ethanol, onttrokken uit Braziliaans suikerriet. Deze hernieuwbare bron van polyethyleen heeft geen enkel aandeel in de ontbossing in Brazilië. Ze heeft ook geen enkele negatieve invloed op de watervoorraden in de teeltgebieden.

Je maakt kennis met een verpakking die even handig en stevig is als uitvoeringen met aluminium, maar nu met een veel lagere ecologische voetafdruk.

 

Het oog wil ook wat

Voor het ontwerp van onze nieuwe verpakking hebben we gekozen voor een gebroken witte achtergrond in combinatie met donkerbruin voor de tekst en pictogrammen. De kleur van de merknaam wisselt met de melange.

Centraal op de verpakking staan twee aanreikende handen die een volgeschonken kopje of bonenmengeling vasthouden. Die handen staan symbool voor de gastvrijheid en de warmte die koffie oproept. En u als klant weet beter dan wie ook hoe goed Koffie Kàn die rol vervult.

 

Waarom nog geen industrieel composteerbare verpakking?

Op dit moment is er -nog- geen afzonderlijke ophaling voor industrieel composteerbare verpakking. Dat wil zeggen dat die dus ook gewoon verbrand worden en evenveel vervuilen als niet-composteerbare verpakking. Een echt impact maken we daar dus niet mee.

Daarom zochten we naar een oplossing die nu -in 2019- wél al een verschil maakt. En dat is deze verpakking.

Sorteren zit in een grote stroomversnelling, dus wellicht zullen we in de nabije zak industrieel composteerbare verpakking ook effectief kunnen laten composteren. Het spreekt voor zich dat we dan opnieuw een aanpassing in verpakkingsmateriaal zullen doen. Maar in afwachting daarvan, zetten we al deze grote stap.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »