• Lorem ipsum

Maragogype-koffie: een overvloed aan smaak en aroma

20 Feb 2024

De herkomst: Finca San Ramon in Nicaragua

Maragogype is een zeldzame Arabica-variëteit te vinden in verschillende Arabica-landen, waaronder Mexico, Guatemala en Nicaragua. Bij Koffie Kàn werken we samen met de Finca San Ramon-koffieplantage, hoog in de bergen van Nicaragua. Gerund door de vierde generatie van de Rizzo-familie, verbouwen ze hier al meer dan 100 jaar koffie.

De koffiebessen van Maragogype rijpen langzaam op de Finca San Ramon, tussen de schaduw van inheemse bomen, op een hoogte van 1.200 tot 1.500 meter. Door deze langzame rijping ontwikkelen de bonen een stevig aroma. Ongeveer de helft van het gebied van Finca San Ramon bestaat uit beschermd bos, rivieren en waterpoelen, wat cruciaal is voor een goede oogst.

 

Een olifant onder de koffies

De Maragogype-boon heeft een opvallend groot formaat en kreeg al snel een toepasselijke bijnaam: de oliftantenboon. De bonen, twee keer zo groot als gewone koffiebonen, creëren een koffie die zich onderscheidt door zijn stevige aroma. 

Helaas is de teelt van deze smaakmaker bijzonder delicaat. De plant is enorm hoog, vraagt intensief onderhoud en kent een lagere opbrengst dan andere variëteiten. Daarom beslissen koffieboeren om oude planten te vervangen door andere Arabica-variëteiten. 

Maar bij Koffie Kàn waarderen we de unieke smaakmaker die Maragogype biedt en is deze zeldzame koffie een must om op te nemen in ons assortiment.

 

Kies jij voor een single origin of aromatische blend?

Bij Koffie Kàn gebruiken we de Maragogype-variëteit zowel als een single origin koffie en als een blend. Single origin koffie bestaat uit bonen van eenzelfde locatie of oogst en een blend is een mengeling van single origins gemengd door een koffiekenner om een complex en consistent smaakprofiel te verkrijgen.

Single Origin Maragogype

Ontdek het koffieavontuur van onze Single Origin Maragogype van de Finca San Ramon. Elke slok onthult pure smaken uit de Nicaraguaanse bergen, met fijne zuurgraad, romige body en een intense chocoladesmaak. Een uitgebalanceerde en unieke koffie-ervaring!


Aroma Maragogype: exclusieve blend

Onze Aroma Maragogype-blend combineert exclusieve Arabica-variëteiten met Maragogypekoffie, wat resulteert in een ongekend kruimige en royale koffie. Geniet van een weelderige en royale koffie-ervaring, waarbij de Maragogype-boon als 'parfumeur' extra aroma toevoegt. Dankzij een aangenaam bouquet, toetsen van citrus en perzik, en een volle biscuitsmaak hoort deze blend absoluut thuis op jouw koffie-verlanglijstje. 

Als we echt eerlijk zijn, is het quasi onmogelijk een keuze te maken tussen onze single origin of blend, want wij vermoeden dat je beide koffies ongetwijfeld weet te smaken. Plaats snel je bestelling en ontdek de wereld van Maragogype, een wereld van subtiliteit, aroma, en vakmanschap. 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »