• Lorem ipsum

Fair Trade - Hoe wij het zien.

8 Nov 2019
door Marjolein

Uit respect voor de verre ‘buren’ die de koffie telen en met hun goede zorgen omringen, bouwt Koffie Kàn een vrij vaste relatie op met kleine koffieplanters.

De fijnste koffie groeit hoog in de bergen van Centraal en Zuid Amerika, Kenia en Tanzania, meestal op kleine plantages. Hoe hoger de Arabica-koffieplant groeit, des te beter de kwaliteit van zijn bonen. Hoog geteelde Arabica levert ook de meeste smaakvolle en aromatische koffie op.

Alle koffiesoorten die wij bij Koffie Kàn gebruiken, zijn hooggeteelde Arabica’s van kleine plantages, met wie wij meer dan 40 jaar al samen werken. Al deze plantages produceren premium kwaliteit koffiebonen, dank zij een gedegen kwaliteitsbeleid. Door die stabiele hoge kwaliteit die zij elk jaar opnieuw bieden, zijn ze zeker van afname door Koffie Kàn. Want dat is de verantwoordelijkheid die Koffie Kàn kàn opnemen ten opzichte van de leveranciers.

En vermits koffie van hoge kwaliteit op de wereldmarkt ook een prijstoeslag krijgt, kunnen zij ook rekenen op een gegarandeerd prijsvoordeel.

Voor de superieure kwaliteit die wij eisen, zijn wij bereid om planters meer dan het normale gangbare tarief te betalen: gemiddeld 100 dollarcent per pond méér dan de geldende marktprijs. Hiermee bouwen we mee aan een duurzame manier van kwaliteitsvol en gezond voedel telen en gaan we dwars tegen de opgedreven en grootschalige massaproductie in. Én daardoor weten de kleine koffieboeren zich verzekerd van een verdiend inkomen. Elke oogst opnieuw.

Ook willen we graag meetimmeren aan een beter bestaan voor de mensen in koffieproducerende landen. Een klein gebaar, maar vele druppels maken samen ook een zee.

Zo sponsorden we eerder een scholingsproject voor straatkinderen in Colombia. We creëerden Pachamama Bio, een koffiemélange waarmee een project voor moeders en hun kinderen in Latijns Amerika wordt gefinancierd. 

En helemaal in de lijn van de bedrijfsfilosofie van Koffie Kàn lag het, om de te klein geworden koffiebrandmachine die we vervingen, aan onze biokoffieboer in Chiapas te schenken.  Inclusief opleiding en transport.

 

In deze artikels op onze blog vind je meer informatie over onze visie op duurzaamheid:

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »