• Lorem ipsum

Milieuvriendelijke producten

8 Nov 2019
door Marjolein

Tegelijkertijd moeten we dan ook zorgen dat onze buren geen hinder hebben van ons en dat onze impact op het milieu en de omgeving positief is. Dus investeren we sterk in milieu

Wij lieten lichtgewicht verpakking ontwikkelen die in een aanzienlijke besparing op materiaal resulteerde, dus ook minder afval veroorzaakt.

Wij gebruiken energie en water volgens een doorgedreven bezuinigingsplan.

Augustus 2004 installeerden we een nieuwe koffiebrandmachine, waar we in totaal zo’n 400.000 euro voor betaalden. De kleine helft daarvan is  bestemd voor de feitelijke productie, meer dan de helft gaat dus naar geluid- en geurisolatie en stoffilters.

In 2010 breidden we ons biogamma verder uit: Na de Bio, Bio Decaf, en Crema Biopads kwam er toen Pachamama Bio bij. Met deze mélange steunt Koffie Kàn The Coffee Trust een organisatie met projecten ten voordele van vrouwen en kinderen in koffieproducerende gebieden in Latijns-Amerika.

Sinds begin 2016 is het biogamma verder aangevuld met Nespresso compatibele capsules Bio Carino (in bio based capsules!) en in 2019 met Bio Suave, een uiterst mild biomélange. Al de koffies in deze mélanges worden gecontroleerd door Certisys, een onafhankelijk controle- en certificatieorgaan.

Wegens onze locatie zijn wij altijd voor geweest op de algemene milieunormen. Maar wij hebben opgemerkt dat na een tijdje zij ook even streng als die van onszelf worden, zelfs voor industrieën op industrieterreinen. De kosten voor milieu-investering komen er uiteindelijk toch. Onze return voor al die moeite is dat we als bedrijf ook de zekerheid creëren dat we op onze locatie kunnen blijven. En dat vraagt een goede verstandhouding met de omgeving. Door alle inspanningen en openheid over de jaren heen is die verstandhouding er in ons geval wel degelijk.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »