• Lorem ipsum

Wat maakt Koffie Kàn koffie zo anders?

4 Nov 2022

Valt je maag en hart niet lastig

Onze slagzin “Heerlijk zachtaardig” komt niet uit de lucht gevallen. Door de keuzes die we maken bij de selectie van onze mélanges en ons unieke, trage productieproces, is Koffie Kàn niet belastend voor de maag. Of zoals enkele fans het onlangs formuleerden: 

 

“Heel zacht met voldoende kracht. Een kopje genieten!”

 

“Sinds ik Koffie Kàn heb ontdekt, heb ik nooit meer last van mijn maag na het drinken van een kop koffie. Bovendien is de koffie gewoonweg héérlijk!”

 

“Koffie Kàn werd ons jaren geleden aangeraden door onze hartspecialist. Sindsdien drinken we enkel Koffie Kàn.”

 

“Het meest opmerkelijke huwelijk tussen mildheid en volle aroma’s”

 

“Koffie met de perfecte smaak en uitermate vriendelijk voor de maag.”

 


100% Arabica 

Wij selecteren niet zomaar enkel Arabica koffiebonen. We doen dat omdat deze soort koffiebonen heel verfijnd is. Dankzij z’n delicate smaak en vol aroma staan ze garant voor heerlijk zachtaardige koffiemélanges. 

Bovendien kiezen we resoluut voor hooggeteelde Arabica’s. Hoe hoger de bonen worden geteeld, hoe minder cafeïne ze bevatten en hoe smaakvoller ze zijn. Koffie Kàn startte destijds met Braziliaanse koffiebonen en dat is tot op vandaag nog steeds onze basiskoffie. 


Kleinschalige plantages

Onze producenten zijn met zorg gekozen. We vinden het belangrijk dat de planten en de bonen met liefde worden behandeld. Gezonde planten staan garant voor kwalitatieve bonen. En dat proef je! 

Enkel door met bonen van de hoogste kwaliteit te werken, slagen we erin om onze heerlijk zachtaardige mélanges te branden. Zacht maar tegelijk boordevol aroma. Volgens ons de perfecte combinatie. 


Duurzame koffie

Koffie Kàn zette al in op duurzaamheid nog voor het een buzzword was. We wilden als ondernemer een blijvende impact maken. Net daarom investeren we in de toekomst en werken we aan continuïteit. De weg inslaan van duurzaam ondernemen zit al van bij het begin in de visie van Koffie Kàn. 

Zo hebben we onder andere onze verpakkingen milieuvriendelijker gemaakt door het aluminium te verwijderen. De polyethyleenlaag is gemaakt uit bio-ethanol gemaakt van Braziliaans suikerriet. Even stevig als voorheen maar met een lage ecologische voetafdruk. 

Ook het productieproces wordt geregeld herzien om het energie-efficiënter te maken. Bijvoorbeeld door te kiezen voor zuinigere machines en door in te zetten op zonne-energie. 

Uiteraard gaan we ook duurzame relaties aan met onze producenten. Zij verdienen een eerlijke prijs voor hun topproduct. 


Ambachtelijk gebrand

Koffiebonen branden gebeurt op een heel traag tempo bij Koffie Kàn. Een geleidelijk brandproces op relatief lage temperaturen laat de natuurlijke suikers van koffie karamelliseren, zonder kunstmatige bewerking. Het vraagt tijd maar resulteert in een niet verbrande boon. Integendeel, Koffie Kàn bonen zijn prachtig goudbruin geroosterd en zitten boordevol smaak. 

Je merkt het: ambachtelijke koffie is een kunst op zich. 


Proeven, proeven en nog eens proeven

Hoe kwalitatief de boon ook is en hoe liefdevol hij ook werd geteeld, niet elk smaakprofiel past bij Koffie Kàn. Marjolein, Frederik en Céline proeven dan ook elke staal koffie uitvoerig. Zo bepalen ze of de koffie de juiste kenmerken heeft om de zachte smaak van Koffie Kàn koffie te garanderen.

Elk heeft z’n eigen sterktes in het proefproces. Frederik kan als geen ander smaken vergelijken en beschrijven. Marjolein proeft dan weer smaken naast elkaar en haalt alles wat niet bij Koffie Kàn past eruit. Céline weet dan weer perfect wanneer een mélange een fout bevat. Pas als we het alle drie eens zijn, keuren we het koffiestaal goed. Pas dan is het Koffie Kàn waardig. 


Van limited editions tot vaste klassiekers

De koffiemélanges bij Koffie Kàn staan vast. Daardoor is de kwaliteit ervan altijd gegarandeerd. Daarnaast vind je in de webshop ook limited editions. Dat zijn meestal originekoffies (single origin). Ze vullen onze basismélanges perfect aan.

Het principe blijft hetzelfde: een strenge selectie van 100% Arabica bonen, traag en zacht gebrand, en door ons uitvoerig geproefd. De limited edition koffies zijn bovendien heel verrassend van smaak. Er is bijvoorbeeld een Chinese koffie. Heel lekker als espresso.

 


Zelf proeven?

Wie zelf de unieke smaak van Koffie Kàn mélanges wil ervaren, bestelt een proefpakket via de webshop. Zo weet je meteen welke smaken bij jou passen.

 


Dit vind je vast ook interessant:

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »